Begin nooit over politiek op je eerste date

Nooit doen: beginnen over politiek op eerste date


En niet alleen binnen relaties is ‘politiek’ een precair gespreksonderwerp. Het advies aan single Nederland is ook om hier vooral niet over te beginnen op een eerste date, want 88 procent van de singles vindt dit geen geschikt onderwerp voor een eerste afspraakje. Femke van der Hoeven, Country Manager van Parship.nl: “Geloof is samen met politieke voorkeur een onderwerp waarmee je moet oppassen tijdens een eerste date. Aan de andere kant geeft dit wel een goed beeld van de ander. Het zegt veel over hoe iemand in het leven staat en welke normen en waarden hij of zij heeft. En gemeenschappelijke normen en waarden zijn een belangrijk fundament voor een stabiele relatie.”

Twee derde: ‘politiek moet altijd bespreekbaar zijn in relatie’
Eensgezindheid over welke politieke partij ons land leidt, is een prettige basis voor een langdurige relatie. Maar daar stopt het onderwerp niet. Daarnaast vinden Nederlandse singles het belangrijk dat politiek een bespreekbaar onderwerp blijft in de relatie. Dit vinden singles nog meer belangrijk:

  • 78%: ‘Ik vind het belangrijk dat mijn politieke voorkeur wordt geaccepteerd.’
  • 74%: ‘Ik vind het belangrijk dat we allebei ons stemrecht gebruiken bij de verkiezingen.’
  • 66%: ‘Ik vind het belangrijk dat we over politiek kunnen praten.’
  • 43%: ‘Ik vind het belangrijk dat we allebei interesse hebben in de politiek.’

“Het onderzoek laat zien dat twee politieke tegenpolen weinig kans van slagen hebben op relationeel vlak, maar verder blijkt dat de rol die politiek speelt in een leven ook van invloed is. Iemand die helemaal niet geïnteresseerd is in politiek matcht dus ook minder goed met iemand die het ‘wel en wee’ van onze Haagse kopstukken wel graag op de voet volgt”, aldus van der Hoeven.

 

Zou jij over politiek praten op je eerste date?

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge