Belastingdienst – BlogZonderNaam

Leuker kunnen we het niet maken. Wel makkelijker. Euh…? Hoe bedoelen jullie ‘makkelijker’ precies Belastingdienst?

Want – excusez moi – tering jantje wat een werk is dat zeg. Zo’n F-formulier. Dat alleen offline ingevuld kan worden. Door nabestaanden. Dus het is niet alsof je nog een hulplijn kan inzetten: “pap, hoe zat dat ook alweer?”.

Nee, na deze exercitie is mijn zus niet alleen Meester én Doctorandus in de Rechten. Maar ook Belastingadviseur.

Ik ondersteun slechts. Zo zat ik vanmiddag fijn de agenda’s door te spitten. Om de ritjes vanuit het Brabantse naar het Antoni van Leeuwenhoek (AvL) in Amsterdam in kaart te brengen. Want die zijn aftrekbaar. Sowieso al een periode waar je liever niet aan terugdenkt. En al zeker niet als de aanleiding de belasting is, maar goed. Daar, met mijn snufferd boven de agenda, vloeiden de tranen weer rijkelijk. Want jemig, wat een beroerde laatste maanden waren dat zeg.

Belastingdienst - BlogZonderNaam
Tot en met eind augustus kwam mijn vader welgeteld veertig keer in het AvL. Daarbij is hij zes keer opgenomen geweest. Mijn moeder deed met haar twintig keer AvL ook leuk mee. Naast de vijftien keer Verbeeten instituut voor bestralingen. Ik zie alle afspraken aan me voorbij gaan. Van de experimentele chemo die helemaal fout loopt, waardoor mijn vader van binnenuit verbrandt. Tot de bestralingen van mijn moeder haar luchtpijp en hersentumoren, de misselijkheid, duizelingen en vermoeidheid aan toe. Alle periodes doorleef ik weer. Inclusief de hoop, angst, het verdriet en het eeuwig verstikkende gevoel.

En dat maakt dat ik nu, door zo’n stomme uitvraag van de Belastingdienst, weer met een knallende koppijn op de bank zit. Nee, leuker kunnen we het inderdaad niet maken. Wel confronterender.

Mocht er iemand zijn die nu meeleest en dít voor nabestaanden kan overpakken, maar dan ook hélemaal, dan heb je een gat in de markt te pakken. Dus ben jij iemand die die jaaropgaven opvraagt. Bonnen analyseert en optelt. Afspraken naloopt en kilometers berekent. WOZ waardes achterhaalt. Niet declarabele ziektekosten in kaart brengt. En dit allemaal in een F formuliertje kan plotten? Zeg dan je baan op en begin voor jezelf. Nabestaanden willen hiervoor betalen. Geloof me.

En geen dank. Dit bedrijfsidee krijg je helemaal gratis en voor niets van mij. Sterker nog, je hebt je eerste opdracht te pakken. Want jammer genoeg wacht er nóg een formuliertje F op ons. En ja, ik heb inmiddels genoeg suggesties waar die F voor staat!

 

Meer personal blogs lezen van mijn hand? Volg me dan op BlogZonderNaam.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge