Bezoek de oude stad Mainz in romantische kerstsfeer

Kerstmarkt Mainz, een van de mooiste weihnachtsmarkten van Duitsland

 weihnachtsmarkt4

Een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland vind je Mainz. Vanaf 24 november twinkelen miljoenen kerstlichtjes boven het marktplein van deze historische stad. Luisterrijke renaissancegevels, vakwerkhuizen en de duizend jaar oude Dom geven de kerstmarkt een feeërieke glans. Glühwein, geroosterde amandelen, kaiserschmarren en gepofte kastanjes: hier kun je de sfeer letterlijk proeven. Gemütlich und behaglich.

Verder vind je in Mainz vier kleinere kerstmarkten die je tegenkomt tijdens een mooie wandeltocht door de oude binnenstad vol schilderachtige straatjes en gezellige wijnbarretjes. Overal zie je marktkramen die uitpuilen met snuisterijen als handgemaakt speelgoed, adventskransen, kerstboomdecoraties, keramiek, kaarsen en nog veel meer.

Weihnachtsmarkt

Kersthuisjes van grote wijnvaten
Op de grote markt is de grote houten toren met kleurrijk houtsnijwerk een beroemde blikvanger. Wat je ook gezien moet hebben is de levensgrote kerststal voor de Gotthard Kapel. Midden op het plein staat een klein dorpje, opgetrokken uit knusse kersthuisjes van grote wijnvaten. Hier genieten bezoekers rond een knisperend kampvuur van glühwein en warme reibekuchen.

Informatie
De openingstijden van de vijf kerstmarkten in Mainz zijn:

      • Van 24 november t/m 23 december 2016
      • Zondag tot donderdag: van 11:00 tot 21:00
      • Vrijdag en zaterdag: van 11:00 tot 21:30

Meer informatie vind je op www.mainz-rheinhessen.nl.

Mainz: drieënhalf uur met de auto
Met de auto ben je zo in Mainz, het ligt op ongeveer drieënhalf uur rijden van Nederland en België. In deze hoofdstad van het grootste wijngebied van Duitsland vind je het goede leven. Bezoekers uit de hele wereld zijn hier van harte welkom. Levensvreugde en een cultuur van 2000 jaar vormen de belangrijkste elementen van de hoofdstad van Rheinland-Pfalz, het land van duizend heuvels. Meer informatie vind je op www.mainz-rheinhessen.nl.

 

Hou jij van kerstmarkten rond de kerst?

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge