Citytrip naar Wenen

Lekker eten, prachtige stad? Dat is Wenen!

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en vormt sinds 1922 een eigen deelstaat. De stad ligt in het noordoosten van het land aan de rivier de Donau. Daarnaast staat de stad bekend om het prachtige slot Schönbrunn wat het verhaal verteld van Frans en Sisi, Keizer en Keizerin van Oostenrijk.

Met een vlucht van 1 uur en 25 minuten zijn we geland in Wenen. Het was wat grauw, maar gelukkig prima weer voor een citytrip. Onze trip duurde drie dagen, dus na het inchecken in ons hotel zijn wij direct richting de stad gegaan. Meer zien? Kijk dan onze fotoblog.

dscn4124

Dit was ons hotel. Het Parkhotel grenst aan het park van Schönbrunn en de diergarten! Een fijn hotel, heel netjes, fijne kamers en heerlijk ontbijt.

dscn3975

Wenen heeft heel wat kerken, de eerste die wij tegen kwamen tijdens onze trip was de Karlskirche (Karlskerk) een prachtige kerk al zeg ik het zelf.

shoppen

Dit is de duurste straat van Wenen.. met winkels als Dior, Tiffany maar ook Gucci en Louis Vuitton.

dscn3992

In de stad zie je erg veel paarden met koetsen rond gaan. Prachtig gezicht, alleen de geur is soms iets minder prettig.

dscn4040

Slot Schönbrunn.. prachtig om te zien en wat veel mensen. Natuurlijk ook binnen wezen kijken, maar helaas was de camera binnen niet toegestaan.

dscn4047

Schönbrunn heeft een mooie binnen plaatst met fonteinen.. alleen hier een rondje lopen is al heerlijk. Maar ook de tuin van Schönbrunn is heel groot en zeker de moeite waard.

dscn4061

De achterkant van Schönbrunn.. hier loop je ook de gigantische tuin in.

donauturm

Wil je op een mooie plek eten? Dan is de Donauturm een mooie plek. Deze toren kijkt uit over Wenen en ligt langs de Donau. Je kunt er heerlijke schnitzel eten, echt een specialiteit. Daarnaast draait de toren langzaam rond waardoor je tijdens het eten prachtig uitzicht hebt over de stad.

diergarten

Als je dan toch in Wenen bent dan is de dierentuin ook zeker de moeite waard! Prachtige dierentuin, dieren en je kunt er ook lekker wat eten.

dscn4114

Mocht je nog even tijd over hebben moet je even gaan kijken bij het Wiener Riesenrad. Een heel groot reuzenrad met uitzicht over Wenen. Daarnaast vind je om het reuzenrad heen ook heel veel attracties. Het lijkt op een pretpark maar dan betaal je geen entree maar gewoon per attractie rit.

Ben jij wel eens in Wenen geweest? Het is een erg schone stad en het openbaar vervoer is ook perfect geregeld. Rond de kerstperiode is helemaal een aanrader, dan zijn er ook leuke kerstmarkten en is de stad prachtig verlicht.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge