Do’s en Don’ts voor je blog

Bloggen is momenteel helemaal hot! Binnen 5 minuten kun je er één aanmaken. Maar voor degene die denkt er slapend rijk van te worden, moet ik je teleurstellen. Een blog of website hebben is ontzettend veel werk en kost veel tijd.
Wil jij net als de populaire beauty bloggers als Mascha van Beautygloss.nl of Cynthia van Misslipgloss.nl geld verdienen en artikelen thuis gestuurd krijgen? Dan moet je heel hard werken. Je moet uniek zijn en vele bezoekers per dag hebben om dit doel te bereiken. Sterker nog, dat kan wel een paar jaar duren.

Ben jij een blog gestart omdat je het leuk vindt, je hard wil werken en echt iets te bieden hebt? Dan heb ik een paar leuke Do’s en Don’ts voor je!

Do’s
Het is niet erg om te spieken op andere blogs. Wat doen zij goed of fout? Hierdoor krijg je een beeld van wat er zich allemaal afspeelt in blogland en waarmee jij uniek kan zijn. Waarom willen mensen jou volgen?

De eerste maanden zullen je bezoekers aantallen laag zijn. Treur niet, ga door en zorg voor goede content. Dit is zeer belangrijk voor de toekomst van je blog. Groeien heeft tijd nodig, maar er zijn wel tips om meer bezoek te krijgen. Reageer op andere blogs. Laat een zinvolle reactie achter, mensen zien je en vinden je interessant. Door te reageren en je link achter te halen wordt je weer gevonden door google.

Zorg voor leuke samenwerkingen met andere bloggers of bedrijven. Vraag niet direct geld hiervoor, je moet hier zelf ook mee oefenen.

Creëer een eigen stijl. Maak een herkenbaar logo, kies een stijl op je blog waarmee je uniek bent en waardoor je bezoekers je herkennen.

Krijg jij comments op je berichten? Super leuk! Ga hier serieus mee om en doe er wat mee. Interactie met je lezeressen is heel leuk en leerzaam. Wellicht geven ze je goede feedback waar jij wat mee kan.

Internet staat vol met tutorials. Wil jij meer ideeën voor je blog of heb je hulp nodig? Zoek een filmpje op. Daarnaast kun je naast het bloggen ook gaan vloggen!
Wissel blogs af met leuke vlogs opje site. De ene bezoeker vindt het leuk om artikelen te lezen, de ander kijkt misschien graag een filmpje.

Op facebook zijn heel veel community’s voor bloggers. Sluit je hier bij aan!
Ik heb hier een leuke tip: Blogger Community Nederland

Don’ts
Wat ik in de inleiding ook al aangaf. Begin geen blog voor de gratis spulletjes en om het geld te verdienen. De bloggers in Nederland die van hen blog leven zijn op 1 hand te tellen. p.s) ik zeg niet dat jij dat niet kunt, maar het is hard werken. Wake-up voor dat je start.

Zorg dus dat je content er goed uit ziet. Ik houd persoonlijk zelf van teksten die snel en gemakkelijk weglezen, maar dan wel zo dat ik alle informatie ook hebt meegepikt.

Plaats geen heftige artikelen, dat valt misschien te zwaar bij de bezoekers en dan haken ze af. Het blijft toch uittesten wat de bezoeker wel en niet leuk vindt om te lezen op je blog.

Zorg voor mooie foto’s en afbeeldingen. Pik geen afbeeldingen van andere websites, hier kan een copyright op zitten. Maak ook geen afbeeldingen alleen met je telefoon, zorg voor een goede camera voor de mooiste afbeeldingen.

Lieg niet over je bezoekersaantallen als je een samenwerking aangaat met een bedrijf of blog.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze Do’s & Don’ts.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge