Emaille mokken voor huis & keuken

Misschien was je eerste indruk ‘Wat is emaille?’. Dat is geen gekke vraag. Misschien denk je aan vintage spullen, een look die je kent van vroeger.

Emaille is een glaslaag die is aangebracht over metaal. Wat ik al aangaf zegt Hip Metaal ook. Emaille wordt veel toegepast bij emaille servies. Voordelen zijn de duurzaamheid en kleurechtheid van emaille. Het is niet voor niets dat je nog steeds emaille servies uit grootmoeders tijd tegenkomt bij de liefhebbers.

Hip Metaal is een webwinkel die emaille spullen verkoopt. Naast dit soort spullen verkopen ze ook leuke poefen en krukjes.

emaille

Dit zijn mintgroene emaille mokken. De mint kleur alleen sprak mij al aan. Het is een fijne mok die lekker vastpakt en er stoer uit ziet voor een mok met een tintje uit grootmoeders tijd. Uit de mokken kun je makkelijk thee drinken, melk of een lekkere cappuccino. Koffie kan ook, dan heb je in ieder geval een flinke bak.

Emaille is sterk maar..

Emaille is een sterk materiaal. Maar let op! Emaille kan niet in de magnetron gebruikt worden. Natuurlijk spreekt het wel een beetje voor zich, want emaille is namelijk een metaal. Dit kan bij bepaalde vormen voor problemen zorgen met de magnetronstraling.

Nog een puntje waar je op moet letten. Gebruik jij emaille spullen en er is een stukje vanaf? Of heb je emaille spullen tweedehands gekocht waarbij er een stukje emaillelaag vanaf is? Gebruik het dan niet meer, maar gebruik het als decoratie.

De bekers zijn in verschillende leuren te verkrijgen, denk aan leuke pastel tinten. Voordeel: de bekers kunnen gewoon in de vaatwasser. Handig en simpel toch?

IMG_2546

IMG_2528

Naast emaille mokken zijn er ook schalen, emmers, kannen, vergieten, theepotten en ga zo maar door. Je kunt dus gemakkelijk een heel uitzet sparen van emaille.

 

Emaille mokken: Hip Metaal

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge