Heerlijk nazomeren in Spanje

Heerlijk nazomeren in Spanje

Terwijl we hier onze winterjassen weer van zolder halen is het in Spanje nog heerlijk weer. Dus als je lekker een weekje wilt nazomeren weet je waar je naartoe moet. Ga bijvoorbeeld kamperen: nu is de temperatuur ideaal om lekker van de buitenlucht te genieten. In de zomer brand je je tentje uit, maar nu is het weer perfect. Een camping in Spanje betekent heerlijk genieten van de buitenlucht en natuur, terwijl je met de auto of met het openbaar vervoer snel bij wereldsteden als Barcelona of Madrid bent.

Barcelona en stranden

Vanaf een camping Costa Brava leren kennen is puur genieten. Je zit er dichtbij de mooiste stranden van Europa en natuurlijk dichtbij steden als Barcelona en Girona. Voor winkelen is Barcelona een walhalla: ga naar de chique Paseo de Gracia of ontdek kleine winkeltjes en boetiekjes in el Born. De prijzen bij internationale winkelketens als Zara, Mango en Desigual zijn veel lager dan in Nederland. Bezoek een paar gebouwen van Gaudí, zoals de kathedraal La Sagrada Familia en ga met een kabelbaan naar de top van de Montjuïc, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad. En natuurlijk besluit je de avond, na een diner in een tapastentje, in één van de grote clubs van de stad. De clubs stromen pas ruim na middernacht vol, maar daarna gaat het door tot het ochtendgloren. Bij Vacanceselect vind je een overzicht van campings aan de Costa Brava.

Sevilla

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, ligt in het uiterste zuiden van Spanje. Hier komen de tapas en de flamencomuziek oorspronkelijk vandaan. De stad heeft het grootste historische centrum van Europa, en de wijk Triana staat bekend om de flamencomuziek. In de smalle straatjes van de Barrio de Santa Cruz kan je terecht bij een van de tapastentjes en leuke barretjes. Vlakbij de stad ligt Granada, met het wereldberoemde Moorse Alhambra-paleis, en de badplaatsen Malaga en Marbella.

 

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge