(H)eerlijke nieuwe brasserie in Hillegerberg

Brasserie met huiskamer gevoel en (h)eerlijke biologische gerechten op de kaart.. dan hebben wij een nieuwe hotspot voor je!

800_brasserie-heerlijk-020

Waar in de omgeving van het Bergpolderplein kun je eens lekker neerstrijken voor een heerlijk ontbijtje, lunch, een goede bak koffie of diner? Juist! Eigenaar Lieven de Regt kwam steevast bedrogen uit en besloot daarom het heft in eigen handen te nemen. Dapper hoor! Na jarenlange ervaring in de horeca op te hebben gedaan, opende hij op steenworp afstand van zijn huis Brasserie (H)eerlijk. Een ontbijt-, lunch- en dinerzaak waar, zoals de naam al doet vermoeden, eerlijke gerechten op de menukaart staan. Inspelend op de biologische trend serveert (H)eerlijk onder meer een overheerlijke salade van quinoa, maar ook voor een biologische kroket ben je er aan het juiste adres. Lieven: ,,Het is allemaal zo duurzaam mogelijk, maar dan wel met een vleugje Rotterdamse nuchterheid.’’

800_brasserie-heerlijk-040

Huiskamergevoel
Lieven de Regt vertelt: ,,Ik miste hier in de buurt een plek met een huiskamergevoel waar je de hele dag door terecht kunt voor heerlijke gerechten of een goede bak goede koffie. Een plek waar je ook neer kunt strijken om er even je laptop open te klappen maar ook ’s avonds uitgebreid kunt dineren.’’ Bij mooi weer is het buitenterras, dat plek biedt aan 42 gasten, een zeer aangename plek waar je de hele dag van de zon kunt genieten. Binnen bieden de 36 zitplaatsen aan knusse houten tafels een relaxte setting.

Biologisch en zelfgemaakt
In de ochtend hangt de geur van zelfgemaakte havermoutwafels in de brasserie, hmmm goed begin van de dag. Sinds twee weken is de brasserie namelijk ook open voor ontbijt. Wakker worden met een overheerlijke duizendgaatjespannenkoek met biologische blauwe bessen en een saus van Rotterdamse honing en boter behoort ook tot de mogelijkheden. Als dat geen goed begin van de dag is.. Niet alleen biologisch is voor Lieven heel logisch, ook zelfgemaakt. Denk aan de door zijn moeder zelfgemaakte chutneys en jams. De huisgemaakte taarten zijn van Lievens vader z’n hand die deze zoete baksels vaak zelf in de brasserie staat aan te prijzen. Hier fietsen gasten graag een blokje voor om!

800_brasserie-heerlijk-014

Slowjuices
Nieuw op de kaart zijn de gezonde slowjuices die de dorst lessen én een vitamine boost geven. Denk aan een sap gemaakt van biologische tomaten uit Tinte. Of een heerlijke zoete combinatie van appel, peer, wortel en gember.

Locatie : Bergpolderplein 6a, 3051 GA Rotterdam
Website : www.brasserie-heerlijk.nl

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge