Hoe belangrijk is interactie met je bezoekers?

Het is weer tijd voor een artikel op marketing gericht. Wist je bijvoorbeeld dat interactie met je bezoekers goed scoort op Google? Hoe meer bezoekers er op je site komen en bijvoorbeeld een reactie achterlaten hoe meer dat gewaardeerd wordt door Google.

Een interessant artikel voor jouw blog, site of misschien heb je wel een site voor je werk?

Iedereen kent Social Media. Het is en belangrijk middel geworden om te communiceren met je doelgroep. Hoe je Social Media perfect in kan zetten weet bijna niemand. Zelfs de internet marketeers weten het niet. Hier kan ik over mee praten. Ik studeerde verder voor Online Marketing met o.a. het hoofdstuk Social Media. Of een Social Media campagne gaat lopen ligt niet alleen aan de marketeer, maar ook hoe de doelgroep het opvangt. Dat is de grote vraag.

Google waardeert blogs erg goed. Google wordt helemaal blij als je regelmatig reacties krijgt op je blog. Door dit soort acties blijft je website in beweging en actueel. Google kan meten dat er echt belangstelling is voor jouw blog of website.
Doordat je bezoekers ook echt actief zijn op je site, zorg je voor meer verkeer. Meer likes, tweets, post op LinkedIn, Google+ en Facebook worden ook gesignaleerd door Google. Natuurlijk helpt het ook als je zorgt dat er goede content online staat. Hierdoor trek je meer bezoek.

Ik geef je nog wat tips om optimaal aan de slag te kunnen met interactie met je bezoekers.

 • Zorg dat je bezoekers kunnen reageren op je blog/artikel
 • Kijk goed of je blog/website is voorzien van goede content, dit trekt bezoekers
 • Meer bezoek? Wees uniek, ontwikkel een schrijfstijl, blog over bepaalde onderwerpen. Trek bezoekers naar je toe.
 • Zorg dat ze een reactie achterlaten!
 • Bezoek terug laten komen? Reageer bijvoorbeeld eens op een reactie. (niet allemaal, dat is wat overdreven)
 • Reageer zelf op artikelen en blogs, je kunt hier je naam, email en website achterlaten. Men spot je blog/website. Dat is en meer bezoek, en een reactie terug?
 • Trigger je bezoekers om een reactie achter te laten. Vraag bijvoorbeeld om hun mening.

Heel veel succes met de interactie met je bezoekers. Je leest, het is dus echt wel belangrijk!

 

Heb jij een gouden tip?  Plaats hem dan hieronder.

4 Responses
 • Ilse
  mei 15, 2014

  Zoals je al zegt, interactie is dus wel erg belangrijk!
  Goede tips, ik kan er zeker wat mee doen als beginner.
  Toch blijft het lastig om interactie op te bouwen.

 • Chanel
  mei 15, 2014

  Het klopt dat interactie echt belangrijk is. Het lijkt alleen een beetje overdreven om elke blog met een vraag te eindigen.

  Hoe zorg jij voor interactie op je blog?

  • Tamara
   mei 15, 2014

   Hi Chanel,
   Leuk dat je reageert. Je zegt dat het je overdreven lijkt, maar dit ligt ook totaal aan je blog. Dit hoeft niet overdreven te zijn. Stel jij plaatst iedere dag een column, dan kunnen mensen daar best op reageren. Je kunt een vraag achterlaten maar bij een column hoeft dit niet. Post jij een outfit, kan een blogger best nieuwsgierig zijn naar de mening van andere. Ik denk dat dit jouw mening is en dat iedereen hier anders over denkt en dat is prima!

   Wat wij doen? Wij zorgen dat we actief zijn op Social Media, niet te veel en niet te weinig. Verder eindigen wij bepaalde posts met een vraag. Niet alle posts omdat het bij sommige ook totaal niet past. Verder is het ook afwachten of men reageert. Ook beantwoorden wij reacties. Zoals ik nu doe ;-).
   Succes!

 • Laura
  mei 16, 2014

  Ik plan elke dag een half uur in om te reageren op de reacties van mijn bezoekers. Vind het echt belachelijk als bloggers dat niet doen!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge