Hoe goed gebruik jij Twitter voor je bedrijf?

Heb jij jezelf deze vraag wel eens gesteld? Misschien helemaal geen gek idee om dit eens te doen. Want hoe werkt Twitter nu succesvol voor je bedrijf?

Social Media is niet meer weg te denken voor bedrijven. Of je nu een eenmansbedrijf bent zoals schilder, blogger, webwinkelhouder of een groot administratie kantoor, restaurant medewerker en ga zo maar door. Op Twitter kun je veel ‘zieltjes’ winnen zoals ze dat zeggen.
Wat dacht je van mensen die tevreden zijn over je schilderkunsten? Die fijn bij jouw in het restaurant hebben gegeten of blij zijn met je administratie hulp? Maar ook is het van belang om als bedrijf zelf aan het Twitteren te gaan. Ik leg je uit hoe!

Start
Om te beginnen heb je een Twitter account nodig. Heeft je bedrijf dit nog niet? Maak er dan snel een aan, het is gratis!

1. Het is van belang om volgers te krijgen.
Zonder volgers kun je leuk tweeten, maar dan komt het bij niet veel mensen terecht. Hoe krijg je deze? Laat weten dat je op Twitter zit. Zet onderin je emailfooter het kleine twitter logo. Voor de rest gaan we het aanpakken via Twitter zelf. Ga mensen volgen die interessant voor je zijn en bedrijven. Ja het kan zijn dat je zelf 1.000 mensen volgt en er nog maar 10 terug volgers hebt. Het heeft even tijd nodig voordat al die 1.000 mensen en bedrijven je hebben gezien. Dan is het aan hen de keus of ze je gaan volgen of niet. Volg daarom allereerst de mensen die interessant zijn voor je bedrijf. Grote kans dat zij direct terug volgen.

2.1 Gebruik de hashtag (#). 
Als je de hashtag gebruikt in je tweet, functioneert deze als zoekwoord. Stel, iemand zoekt op internet naar administratiekantoor, en jij hebt dit woord getweet in je zin met een #administratiekantoor , kom je tevoorschijn in de zoekresultaten! Dat is wat je wil. De woorden in je tweet waar jij op gevonden wil worden moet je een # geven.
2.2. focus je op je zoekwoorden ook wel de keywords! 

3. Maak geen lange tweets.
Uit onderzoek is gebleken dat je niet al je 140 tekens moet gebruiken. Een tweet van 120-130 tekens is veel succesvoller. Maak dus kort maar krachtige zinnen met een #.

4. Gebruik de mention om mensen te @.
Heb jij een tevreden klant? Mag je hem noemen op Twitter? Doe dit vooral. Wat bedoel ik precies? Zie hier mijn voorbeeld:  Vandaag de werkzaamheden voor @HollandStyle succesvol afgerond! Heel veel plezier ervan!
Dat zijn nog eens positieve berichten. Dat willen je potentiële klanten echt wel lezen!

5. SPAM NIET!
Ga niet elke minuut van de dag een tweet uitsturen. Als mensen je vervelend vinden levert dit allemaal unfollowers op. Ze klikken je weg en jij raakt volgers kwijt. Stuur bijvoorbeeld in de ochtend een tweet net na het middageten en tegen het eind van de middag of avond. Zo spreid je ook nog eens kansen, want iemand die in de ochtend niet op twitter zit, zal je tweet niet zien.

6. Plaats links in je tweet
Om bezoeken naar je website te krijgen, kun je links plaatsen in je tweets. Plaats deze niet altijd aan het einde, maar ook eens in het midden. Je vergroot hier de kans mee dat mensen erop klikken en op je website komen.

7. Twitter geen onzin
Twitter alleen nuttige en relevante informatie of behulpzame tweets. Het is zonde als je zomaar in het wilde weg gaat zitten twitteren. Mensen hebben hier niks aan en werkt dus alleen maar tegen je.

8. Connect je Twitter account met bijvoorbeeld Facebook
Hiermee vergoot je ook je kansen! Je Twitter account komt nog meer onder de aandacht en hierdoor zullen je tweets nog beter gelezen worden.

Nog wat korte informatie;
Je weet nu een beetje hoe Twitter in elkaar zit en hoe je het, het beste kunt gebruiken. Ga er mee aan de slag en bekijk na een maand eens wat resultaten. Kijk in je analytics, hoeveel bezoek komt er vanaf Twitter, hoeveel volgers heb ik nu? Krijg ik reacties? Houd er ook rekening mee dat mensen in het weekend ook weer anders omgaan met Social Media als je een tweet uit stuurt.

 

Heel veel succes

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge