Ideale bestemming voor Romantiek

Ideale bestemming voor Romantiek

De liefde voor romantiek

Aanstaande vrijdag is het zover. Het is weer Valentijnsdag en dat mag gevierd worden, of je nu single bent of een relatie hebt. Ben je single? Vier dit dan met de mensen van wie je houdt. Of verras die ene geheime liefde.

Anonieme liefde

Dit is oorspronkelijk de dag van de anonieme liefde, maar vergeet niet om jou misschien helemaal niet anonieme liefde te verwennen op deze dag. Ondanks dat veel mensen zeggen ‘Valentijn is te commercieel’, verwacht je partner wel een presentje op deze dag. Of je dit nu doet in de vorm van een kaart, een lief gebaar of misschien wel een verrassingsweekendje weg.

Ideale bestemming

Als je het grootst aanpakt ga je richting de stad van de liefde; Parijs. Samen romantische wandelen langs de Seine. De Eiffeltoren beklimmen of dineren met een prachtig uitzicht over de stad. Wees je wel bewust dat je waarschijnlijk niet de enige bent die Parijs bezoekt op deze speciale dag. Zoek dan  de ruimte op, verblijf met een tentje op de camping in plaats van een overvol hotel. Kijk naast de attracties ook naar de kleine dingen, zoals het maken van een mooie wandeling.

Mooie wandelingen

Ga bijvoorbeeld richting The Jardin des Tuileries, dit uitgestrekte symmetrische park ligt centraal in het eerste district. Het werd aangelegd door de welbekende en machtige Medici familie. Neem een kleedje, stokbroodje en  wijntje mee en geniet van elkaar. Het park heeft een rijke geschiedenis en naast de beelden loop je vanuit hierdoor naar de Champs-Elysées. Deze luxe straat is erg mooi in de avond met allerlei lampjes. Verder kun je er genieten van een Franse film.

Inspirerende boeken en muziek

Als je hier toch bent, neem een kijkje in de boekenwinkel Shakespeare and Company. Deze boekenwinkel brengt je terug naar het verleden en heeft zelfs een wensput. Als je de straat oversteekt kun je samen een kaarsje aansteken in de Notre Dame voor de geliefden die je in je hart draagt. Ook leuk om te bezoeken is La Sainte-Chappelle, deze kapel is net als de Notre Dame in gotische stijl gebouwd. In deze kapel luister je naar de prachtige klanten van Mozart.

En heb jij nog tips voor een romantisch verblijf in Parijs?

643894_501858686492169_522522189_n 598928_501858436492194_1723361980_n

 

Dit is een advertentie

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge