Dit is dé foodlovers guide to Belfast

De inwoners van Belfast weten wat lekker eten en drinken is en dat wordt in 2016 goed duidelijk gemaakt tijdens de viering van het jaar van Eten & Drinken. Zet een stedentrip naar de Noord-Ierse stad dus op de planning en steek deze foodlovers guide in je zak om zelf te genieten van een culinair feestje!

63e31810-6aa4-4373-bdf6-71ed406e6425

De innovatieve en unieke manier van koken die kenmerkend is voor de keukens van Belfast zal je verrassen. Om de dorst te lessen zijn er ook diverse brouwerijen met bijzondere bieren op de tap die je versteld zullen doen staan. Deze acht hotspots laten je smaakpapillen stuiteren.

Say cheers!
Bierbrouwen en whiskydistilleren zijn gerespecteerde ambachten in de Ierse stad. Er zijn dan ook talloze pubs waar volledige aandacht is voor het proces dat vooraf ging aan de heerlijke resultaten op de bar. Bij Brewbot (451 Ormeau Rd) spat de liefde voor de goudgele rakkers er bij het personeel én de bezoekers vanaf. Hier geniet je van meer dan honderd biersoorten én heb je zelfs de mogelijkheid recepten voor jouw perfecte biertje samen te stellen. Nog een vernieuwende bierschenker is nieuwe barThe Woodworkers (20-22 Bradbury Pl), een hippe tent met respect voor het traditionele drankje. Proef de nieuwste vondsten van het personeel en zeg proost tegen hun expertise.

Een traditionelere pub vind je in The John Hewitt (51 Donegall St). De populaire bar heeft een uitgebreid aanbod aan lokale speciaalbieren waar de smaken van Belfast in al hun glorie naar voren komen. Daarnaast kun je rekenen op een stukje vermaak dankzij de traditionele Ierse live muziek die bijna dagelijks op de planning staat. De Errigle Inn (312-320 Ormeau Rd) is met het donkerbruine interieur en glas-in-lood het type Ierse pub dat over de hele wereld wordt nagebootst. Dit originele exemplaar serveert koude drankjes zoals het volgens de Ierse mannen hoort: met het vertrouwde geluid van sportwedstrijden op de achtergrond.

e0d2ebb3-49e3-4467-a3aa-2ecbc5612cdb

Smakelijk eten
Diversiteit is met name wat de restaurant scene van Belfast zo bijzonder maakt. De restaurants hebben toegang tot ’s werelds beste en verste ingrediënten die op de drempel van de stad worden geproduceerd. Bij OX (1 Oxford St) geeft de chef-kok zijn draai aan seizoensgroenten door verrassende combinaties te maken waarbij je ook nog verzekerd bent van een perfect passend glas wijn dankzij de in Parijs getrainde sommeliers. Aan boord van de Belfast Barge is het familierestaurant Holohan’s (1 Lanyon Place) waar je de Ierse cuisine kunt proeven met prachtig uitzicht over de rivier de Lagan.

Van de plaatselijke zeevruchten genieten kan bij Deanes Love Fish (28-40 Howard St), een casualrestaurant waar fish & chips een upgrade krijgen tot verrukkelijke fruits de mer met perfect bereide frieten. Bij Stix and Stones (44-46 Upper Queen St) vind je een ideale combi van vis en steaks. Hier arriveert jouw stukje vlees op een verwarmde steen, zodat deze voor jouw ogen heerlijk kan nagaren. De topkwaliteit van Belfasts restaurants blijkt wel uit de regen aan Michelinsterren die hier regelmatig valt.

Het is duidelijk: de Ieren steken graag hun handen uit de mouwen om het beste van hun culinaire talenten te laten zien. Het jaar van Eten & Drinken is in leven geroepen om al het lekkers dat Noord-Ierland te bieden heeft te vieren en dat lukt in deze Ierse stad zeker. 2016 lijkt voor iedereen toch hét jaar om kennis te maken met Belfast!

 www.visitbelfast.com 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge