Jamey Bennett: nieuwe horecagelegenheid in Den Haag

Den Haag kan eindelijk plaatsnemen op één van de lekkerste terrassen van de stad, Jamey Bennett Kitchen & Bar opent zijn deuren op Plaats 11.

800_jb7

Een soort Haagse huiskamer waar je neerploft op de Chesterfield met een gin & tonic in je hand, waar je op zondagochtend aanschuift voor een ontbijt met gepocheerde eitjes en huisgemaakte granola of waar je ’s avonds met vrienden gerechten deelt van de internationaal georiënteerde kaart. Dat is Jamey Bennett. Denk: wilde Argentijnse gamba’s, rauwe tonijn pizza, burrata, dorade en met cola gelakte spareribs. En waar dus een riant terras bij hoort, omringd door oude Haagse gevels en met zicht op de Hofvijver.

Who is Jamey?
Op de plek waar ruim 22 jaar Café Restaurant Juliana’s gevestigd was, opent Jamey Bennett Kitchen & Bar. Vernoemd naar Jamey Bennet, een mondaine diplomatenzoon die undercover voor de Britse overheid opereert en die de naar hem vernoemde zaak als zijn huiskamer beschouwt. Je spot hem zittend aan de bar met een glas whiskey, achter zijn Financial Times met een door de barista gefabriceerde koffie in zijn hand of ’s avonds aan een tafeltje, waar hij oesters voert aan een Haagse schone. Aan de muur hangt een speciaal voor Jamey Bennett ontworpen schilderij van Duran Lantink. En unieke lampen in de vorm van revolvers van Billy Leliveld (Oom Jan Lampen).\

800_041

Wereldwijde keuken
Net als de naamverschaffer van de zaak, is de keukenbrigade van Jamey Bennett inter-nationaal georiënteerd. Het menu is geïnspireerd door de reislustige Spaanse, Vietnamese en Hollandse kok die elk hun invloed hebben laten gelden. Op de kaart zijn exotische gerechten te vinden als coquilles met mango en chiliboter, dorade van de houtskoolgrill met citroengras en limoen, Peruviaanse ceviche en ha kau (een Chinees garnalenpasteitje) met groene asperge en truffelsaus. Ook schitteren er een aantal klassiekers op de kaart als steak tartaar, ceaser salade en carpaccio. De gerechten zijn over het algemeen bedoeld om te delen, al mag je ze natuurlijk ook helemaal in je eentje opeten. Bij Jamey kun je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht, van ontbijt tot late night snack. Op zondagen maakt Jamey van ontbijten een feestje, met een uitgebreid ontbijt dat op tafel wordt geserveerd. Dat is lekker wakker worden met gepocheerde eitjes, vers fruit, sapjes, yoghurt met huisgemaakte granola, American pancakes, kaasjes en verschillende verse vleeswaren. Goodmorning!

800_jb12

Overige informatie

Openingstijden: Zeven dagen per week vanaf 09:00 uur
Locatie: Plaats 11, 2513 AD Den Haag
Website: http://www.jameybennett.nl/

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge