Let’s get social

Vandaag vertellen we jullie over Social Media. Dit is een artikel voor zowel, bedrijven als blogs. Want Social Media mag echt niet meer ontbreken bij jouw blog of bedrijf.

Je bent net een blog of bedrijf gestart en je hebt een domein vast gelegd. De eerst volgende stap die je neemt, is ook deze naam vast leggen op Social Media kanalen. Ik noem, twitter, facebook, pinterest etc. Het is namelijk een sterke manier om je blog of bedrijf te laten groeien en bekender te maken. Daarnaast is het een extra toevoeging als je op online gebied meer actief bent.

Maar waarom nou Social Media?
Ik heb hier 3 simpele redenen waarom jij Social Media zou moeten gebruiken;

1. stilstaan is achteruit gaan.
Als je niet doet kom je niet voorruit. Met de komst van Social Media is er veel veranderd qua marketing. Op internet wordt er steeds meer veranderd en jij moet deze veranderingen blijven volgen en meenemen in je plannen. Social Media is groot geworden en is een prรฉ voor je bedrijf als je innovatief wilt blijven ondernemen. Afwezigheid kan echt niet.

2. genereer traffic naar je website
Door regelmatig updates te plaasten met een link op bijv. facebook, twitter, pinterest, linkedin etc. kun je door middel van clicks extra traffic genereren. Inkomende links zijn een erg belangrijke factor in de zoekmachine rankings.

3. vergroot je naamsbekendheid
Door je aan te sluiten op Social Media met dezelfde domein namen vergoot je je online aanwezigheid. Je krijgt volgers en zij gaan jou merk- naam- of producten herkennen. Je naam blijft hangen en je wordt misschien wel gedeeld of geretweet!

 

Er kunnen nog veel meer redenen bij, zoals de invloed op de zoekmachine ranking wat je net al las, het zorgt voor online reputatie maar ook voor werving van nieuwe klanten en/of bezoekers.

Daarnaast is Social Media ook heel eenvoudig te gebruiken als jij een leuk artikel wil delen met volgers en je geen zin hebt om dit artikel op je eigen blog of website te delen!

 

Gebruik jij Social Media?

1 Response

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge