Waarom sparen belangrijk is

Heb jij er wel eens over nagedacht waarom sparen belangrijk is?


Men geeft gemakkelijk geld uit. Denk aan mobiele telefoonrekeningen, autorijden, uitgaan of lekker shoppen. Maar wat nou als je eenmaal 18 jaar bent en je rijbewijs wil halen en je papa en mama gaan deze niet voor je betalen? Dan is het fijn om een buffer te hebben. Of misschien moet jij mee betalen met een studie? Wil jij op je 18de meteen op kamers, of gaan samenwonen met je vriend of een vriendin.

Hier zijn 5 redenen om te sparen!

 

1. Je geld is veilig
Er zijn nog steeds veel mensen die thuis veel of een deel van hun spaargeld hebben liggen, dit is zonde want op de bank is het geld een stuk veiliger. Je geld wordt hier namelijk tot €100.000 verzekerd, mocht de bank failliet gaan kun je dit geld terug vragen bij De Nederlanse Bank. Wanneer je je aan budget tips houdt zal je wellicht nog meer kunnen sparen. Maar de vraag voor thuisspaarder blijft; Is het geld wel veilig contant in je portemonnee, spaarpot of kluis? Dan ga je het wellicht uitgeven tijdens een dagje shoppen en enmaal thuis heb je jezelf vast wel eens afgevraagd of het nodig was om dit uit te geven…

2. Je ontvangt rente
Het rentepercentage is momenteel niet hoog en ligt rond de 1,5%, maarja toch krijg je rente over het bedrag dat op je spaarrekening staat wat altijd beter is dan niets extra’s krijgen voor je spaargeld. Dit betekent dat je aan het einde van het jaar extra geld krijgt, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. De bank schrijft dit namelijk direct over op je spaarrekening tegen de tijd van uitkering. Op die manier haal je het toch minder snel geld van je lopende rekening af. Let op; de rentes kunnen per bank verschillen, vooral wanneer je veel spaargeld hebt kan dit een groot verschil uitmaken. Wil je weten hoe hoog de rente op dit moment op jouw bank is, download dan de renteapp voor actueel en onafhankelijk inzicht. Dan kan je door middel één overzicht een duidelijk inzicht krijgen in de renteperpentages bij jouw bank en andere banken.

shoppen

3.De toekomst is belangrijk
‘’De toekomst’’ is misschien wel de belangrijkste reden om na te denken over sparen. Minder zorgen om je eigen toekomst of de toekomst van je kinderen. Ook opa’s en oma’s sparen meestal voor de kinderen of kleinkinderen. Wanneer je geld voor later spaart, is het verstandig om dit niet op een gewone spaarrening te doen maar door middel van een spaarverzekering. De rentes zijn namelijk stukken hoger. Mocht je nog niet precies weten wat de voor-en nadelen zijn, dan vind je hier meer informatie over een spaarverzekering. Als ouder is het fijn als je vast voor je kind wat kunt gaan sparen voor bijvoorbeeld school. Studiefinanciering komt te vervallen en dat is voor sommige mensen een flinke domper. Extra financiele ruimte is altijd fijn om te hebben.

4.Belangrijke uitgaven
Misschien ben jij wel van plan om te gaan studeren. Dan is het wel fijn als je gespaard hebt voor die geweldige studie! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je bij het online bankieren gebruik maakt van doelsparen. Je kunt verschillenden doelen stellen zoals bijvoorbeeld € 2000,- voor je buitenlandse stage en € 8000,- voor je studie. Je hebt dan een inzicht in het bedrag wat je nog bij elkaar moet zien te krijgen om het doel te behalen. Ook kun je beloningen verdienen wanneer je een doel betaalt, wat het extra leuk maakt! Na je studie verdien je je gespaarde geld dubbel en dwars terug.

5. Minder zorgen
Als jij weet dat je een buffer hebt opgebouwd en er komen onverwachte kosten, dan zul je je hier veel minder zorgen om maken. Je weet immers dat je deze kosten kunt dekken. Zorgen om geld hebben is absoluut geen prettige gedachten. Stel je voor, je moet elke euro op zijn kop draaien. Ik raad je aan om eens te kijken naar ‘’Dubbeltje Op Zijn Kant’’ bij RTL4, een programma van John Williams en Annemarie van Gaal waarin mensen geholpen worden die niet rondkomen met de maandelijkse inkomsten. Daarnaast worden erg handige tips gegeven hoe je gemakkelijk kunt besparen!!

Kortom; door te sparen zien je toekomstplannen en onverwachte gebeurtenissen er veel minder zorgelijk uit.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge