Marketing begrippen die je moet weten

Vandaag heb ik (EINDELIJK) weer een leuk en interessant Marketing artikel voor jullie. Vandaag ga ik jullie wat Marketing begrippen leren. Die zijn heel belangrijk om te weten.

We bespreken een aantal basis begrippen. Deze moet je weten als je voor jezelf iets wilt gaan starten. Ze kunnen je helpen en doen je meer nadenken. We hebben 6 nuttige begrippen voor je.

Je kunt hier zeker weten iets mee als je;
– een eigen webwinkel hebt
– een eigen website/blog heeft
– iemand die een ondernemingsplan wil schrijven
– als je er gewoon geรฏnteresseerd naar bent!

Wat is Marketing?
Dat is het aanbieden van producten of diensten op basis van behoefte van de (mogelijke) afnemers/klanten.

Wat is USP?
Dit staat voor Unique Selling Proposition.
Het staat voor een verkoopargument dat de concurrentie niet hanteert. Wat is er uniek aan jou webwinkel of website/blog of aan jou plan?

Wat is een Doelstelling?
Een resultaat dat je wilt gaan halen, zoals voor het eind van het jaar 1.000 unieke bezoekers op mijn site. Of 100 bestellingen in de maand.

Wat is een Concurrentieanalyse?
Nagaan welke kansen en bedreigingen mogelijke concurrenten bieden op basis van een profiel van activiteiten, doelstellingen en strategie. Heel goed dus om je concurrenten op te zoeken. ย Je wilt niet net als hen dezelfde USP hebben.

Wat is een Missie?
Hierbij geef je antwoord op de vragen als; Wie zijn wij? In welke behoefte voorzien wij? Waar staan wij voor? Wat willen wij voor de mensen of bedrijven.

Wat is een Visie?
Bij en Visie geef je voor jezelf aan wat je wilt bereiken. Een succesvolle webwinke of website/blog? De grootste van Nederland worden?

TIP: heel belangrijk om een goede Missie en Visie vast te stellen. Hier kun je in tijden dat het wat moeilijk is goed op terug vallen.

 

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze 6 begrippen.

2 Responses
 • kimziej.nl
  november 3, 2014

  Leuk artikel, alleen zijn de begrippen diw je noemt wel erg basic. Ik ben eigenlijk juist wel benieuwd naar meer de online marketing. Misschien een idee om daar een keer een artikel over te schrijven?

  • hollandstyle
   november 3, 2014

   Hi! Klopt, ik begin altijd basic. Er zijn veel mensen die dit niet eens weten. Maar ik snap je heel goed. Ik zal zeker ook een artikel maken met meer begrippen en dan een stapje hoger! Dank voor je reactie.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge