Moeder zijn, het nieuwe leven

´s Ochtends de kamer binnen lopen en begroet worden met een hele brede glimlach. ´Goedemorgen meisje, heb jij lekker geslapen?’ Lief gebrabbel krijg ik er voor terug, met weer een grote smile. Dit zou ik niet meer kunnen missen. 

Het leven van een moeder? Hierbij een update over mijn nieuwe leventje.

Dochtertje Gwen – 9,5 week oud

Slapeloze nachten, veel was, een grote verantwoordelijkheid, planning, meer kosten en vooral zorgen. Maar wat krijg je er veel liefde voor terug! Zonder schaamte je ook weer kind voelen in de speeltuin, met een nog betere reden naar de dierentuin of kinderboerderij, die leuke kleertjes shoppen voor je kleintje. Moeder zijn heeft voor en nadelen, maar ik zie vooral de voordelen.

Hoe het mij afgaat? Ik mag zeker weten niet klagen! Gwen wordt zaterdag alweer 10 weken. Met 6 weken sliep zij haar eerste nachtje door. Wat een heerlijk gevoel om je nachtrust zo snel alweer terug te hebben. Natuurlijk zit er nog wel eens een uitschieter bij en moet ik ’s nachts even mijn bed uit, maar dat doe ik met liefde. Ik voel mij ‘verwend’ omdat ik verhalen ken van ouders waarbij het kindje na 8 maanden nog niet doorslaapt. Ze drinkt haar flesjes goed, laat zo nu en dan echt wel eens een slok staan, maar pushen heeft geen zin. Dan spuugt ze het toch weer uit. Ik probeer waar kan, haar overal mee naar toe te nemen. Slapen doet ze prima, of dat nu in de auto is, box, maxi cosi of haar eigen bedje. Het klinkt als een modelkind vind je niet? Nou, ook Gwen heeft zo haar mopper- en huilmomentjes en moet ook zeker wel eens in slaap gewiegd worden. Ja en een wasje meer draaien hoort er ook bij. Bekijk het positief, het ziet er toch ook schattig uit die kleine sokjes en shirtjes aan de waslijn.

De eerste twee weken zou ik niet graag overdoen. Het is ontzettend wennen, een kleintje erbij, de kraamweek, je bent zelf zo slap als een vaatdoek, mensen die allemaal wat van je willen, de twijfel of je alles wel goed doet. Gelukkig hebben we deze doorstaan en is de kleine meid niet meer weg te denken uit ons leven. En wat is ze verwend met prachtige cadeaus!

Over 2 weken zit mijn verlof erop. Weer aan het werk. Daar heb ik best zin in. Ik ga met plezier naar mijn werk. Voor mij gaat dan het ‘echte leven’ weer beginnen maar dan met een kindje. Het wordt pittig, mama zijn, werken, deze site runnen en mijn huishouden. We gaan zien hoe het zal lopen. We gaan nu vooral genieten van alle momentjes. Voor je het weet rent ze mij voorbij.

Hoe heb jij je eerste weken als moeder ervaren? 

 

Bekijk hier meer personal blogs

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge