SEO tips : deel 3 Optimaliseer afbeeldingen

Begin een blogbericht met een afbeelding

SEO afbeeldingen optimaliseren

Als je een blogbericht begint met een afbeelding dan nodig je sneller uit tot lezen en bovendien is het ook positief op het gebied van SEO. Dat is de eerste tip die wij je meegeven, maar natuurlijk hebben we meer.

Je moet wel met aantal aspecten rekening houden zoals het toekennen van een bestandsnaam met het zoekwoord. Stel je slaat een afbeelding op van een kop soep. Noem het dan direct soep. Misschien wel specifieker, tomaten soep. Mocht je dan de afbeelding uploaden heeft de foto alvast de naam tomaten soep.

wordpress afbeeldingenDaarnaast is het belangrijk om een relevante alt tag en title tag mee te geven. Voor Holland Style werken wij met wordpress. Bekijk bovenstaande foto, upload een afbeelding en je ziet rechts de mogelijkheden om een titel toe te voegen en een alt tag. De titel vul je in en de alt-tekst. Mocht je een onderschrift willen hebben kun je deze ook invullen. Dit wordt getoond op je website, mocht je dit niet willen laat je hem leeg. Je kunt je foto ook nog een beschrijving geven. Ook hierin moet je dan wel je zoekwoord gebruiken.

Zoekwoord is ook wel Keyword.

 

Optimaliseer afbeeldingen

Afbeeldingen hebben voor de bezoekers van je website een meerwaarde, maar de zoekmachine ziet de inhoud van afbeeldingen niet. Je bezoeker vindt het leuk om iets te zien, maar Google ziet dat niet. Daar moet je de afbeeldingen optimaliseren, zoals door een alt tag en title tag toe te voegen met daarin het keyword. Voor dit artikel gebruik is als keyword afbeelding. De afbeelding kan verder geoptimaliseerd worden door een goede bestandsnaam te kiezen zoals hierboven aangegeven met de tomaten soep. De bestandsgrootte kun je beperken door afbeeldingen te comprimeren.

Verrijk je content met diverse media

Als je de content op je website verrijkt met media als video, audio, pdf of infographics dan heeft dat een positieve invloed op zowel de tevredenheid van de bezoekers als op SEO. En SEO is heel belangrijk om gevonden te worden via Google als je niet wil betalen.

multimediaal video audio afbeeldingen

De zoekmachine krijgt dan namelijk een beter beeld van de inhoud als de gebruikte media aansluiten bij het onderwerp op je pagina.

Bovendien profiteer je met een diversiteit aan media direct van het voordeel dat bezoekers langer op je website blijven. Probeer de bezoeker waarde te bieden.

Denk er wel aan dat je je afbeeldingen de juiste naam allemaal geeft!

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge