SEO tips voor Google zoekmachine: deel 1

SEO is heel belangrijk om je website hoog in Google te krijgen.

Maar weet jij hoe je dit het beste aan kunt pakken? In deel 1 leggen we je uit hoe je je SEO kunt aanpakken. Op wordpress werken wij met Yoast. Deze plugin kun je downloaden en goed gebruiken. Hoe gebruik je hem? Dat lees je hieronder.

Ten eerste is het heel belangrijk om de juiste keywords te gebruiken. Ik schrijf nu een artikel over SEO. Het is de bedoeling dat ik SEO meerdere keren laat terug komen in dit artikel en op de juiste manier. Het heeft geen enkele zin als ik dit woord 3x in elke zin zet. Dat vindt Google ook niet leuk.

 

Optimaliseer de title tag

De title tag is de zin die je op het plaatje hieronder in het paars ziet. Op google zie je deze zin in het blauw en in het paars als je er al eens op geklikt hebt. Hoe kunnen we de title tag optimaliseren? Dat doen we door het belangrijkste zoekwoord vooraan te zetten in de zin.

seo-expert

TIP: Google zoekmachine kent veel meer waarde toe als je zoekwoord heel ver vooraan of vooraan in je eerst zin staat!

Wat je ook kunt doen is het zoekwoord vooraan zetten en er dit streepje achter zetten | en vervolgens de title die je je artikel hebt gegeven.

Voorbeeld:  Aardbeien ontbijt | maak een heerlijk ontbijtje met aardbeien.

Let er ook op dat je title tag niet meer dan 60 karakters bevat en niet vol staat met herhalingen van het keyword. De title tag moet ook voor elke pagina uniek zijn. Zorg dat het een goede leesbare zin is. In de zoekresultaten wil een bezoeker meteen weten wat er staat. In een oogopslag weet een bezoeker wat hij wil aanklikken.

 

Check ook regelmatig je conversie. Dit kun je doen bij je Google Analytics bij de click-through ratio(CTR). Hier zie je namelijk wat je bezoekers hebben ingevoerd als zoekresultaten. Als bepaalde zoekopdrachten met jou woord  een hoge vertoning hebben dan is dat goed! Alleen kijk dan ook even naar de kliks. Zijn deze laag? Dan kun je je title tag optimaliseren.

 

Optimaliseer de description tag

Op het plaatje zie je ook een stukje tekst met een tweede roze pijl.  Hier staat de description tag. Deze tag moet erg aantrekkelijk zijn want dit is dus te zien in de zoekresultaten. Dit noemen we de meta description.

Hierin staat waar je artikel of je website over gaat. Zie het als een call to action! Mensen moeten weten wat je site of artikel te bieden heeft en klikken deze dan ook aan. Ook hier is het belangrijk dat het keyword vooraan staat. In een meta description kun je maximaal 150 karakters plaatsen. Gebruik deze ook. Ook hier moet de beschrijving voor iedere webpagina uniek zijn.

 

 

Dit zijn de eerste stappen!

Ga aan de slag met je SEO voor google zoekmachine. Succes. Vragen? Stel ze hieronder.

 

Foto: advancedwebranking

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge