Tip: Verantwoord achter de iPad met Juf Nouk

Kinderen kijken steeds minder televisie, maar kijken liever naar Youtube!

Het is zo makkelijk, maar als ouders wil je niet dat je kind de hele dag maar achter Youtube zit. Maar kunnen we het tegenwoordig nog verbieden?

Elke ouder betrapt zich er wel eens op om hun kind even de iPad te geven of voor de tv te zetten zodat ze even dat klusje in huis af kunnen maken, of misschien wel de tijd nemen voor het avondeten.  Kinderen groeien nu eenmaal op met de iPad en de smartphones.

Er zijn heel wat risico’s die uw kind oploopt met uren naar een beeldscherm staren. Wat dacht u van slapeloosheid, obesitas, agressie, vertraagde ontwikkeling en de straling van een scherm? Houd daarom de onderstaande regeltjes aan;

  • Kinderen tussen de 0 en 2 kan je beter nog helemaal niet met iPad’s en smartphones om laten gaan
    • Tussen de 3 en 5 jaar is het handig om 1 uur per dag aan te houden en tussen de 6 en 12 kan je dit opschroeven naar eventueel 2 uur. Precies genoeg om lekker te gaan kijken naar Juf Nouk!

Een geweldig verantwoord kanaal voor kinderen en geïnspireerd op vrolijke kleuren, dansen en zingen. Laat uw kind dus ook nog eens vrolijk mee bewegen bij de video’s. Een kind heeft nu eenmaal ook lichaamsbeweging nodig, toch?

Naast dansen en zingen is het dit kanaal ook nog eens heel leerzaam voor jongetjes en meisjes. Juf Nouk gaat namelijk ook op pad om vragen van kinderen uit te zoeken zoals bijv.; ‘ Hoe eet een zeehond? ‘ ‘Hoe kan een vliegtuig in de lucht blijven hangen?’ etc. Kinderen kunnen zelf hun vraag insturen op de site. Heb jij samen met je kind een leuke vraag? Stuur hem dan in–> DAT KAN HIER.

Iedere maand komen er nieuwe afleveringen met een nieuw thema online van +/- 2-3 minuten. Als ouder kunt u ook lekker meekijken en meezingen met Juf Nouk. Laat uw kind dus lekker mee genieten en bewegen.

 

Juf Nouk wordt gespeeld door groot kindervriend Anouk de Pater. Misschien heb je haar al eens voorbij zien komen? Dat kan! Ze presenteert o.a. Vakkanjer scouts, LifestyleXperience, en Woontips op RTL 4 en is te zien als Danspiet bij de Club van Sinterklaas.

Meer weten over dit Youtube kanaal voor kinderen? Bekijk dan hier de site www.jufnouk.nl

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge