Vermijd dubbele content!

Ik kan niet vaak genoeg vertellen over Google. Google is een zoekmachine die zich richt op zoekwoorden van je website. Welke woorden gebruik jij? Wat voor teksten en waar kan Google deze teksten terug vinden? En doe jij niet aan dubbele content?

Door zelf met SEO te werken heb jij invloed op Google en je zoekwoorden. Stel, ik google op het woord; beauty, misschien wil jij dan wel dat ook jouw blog naar voren komt in de zoekresultaten. Nu is misschien beauty een wat lastig zoekwoord. Tik het eens in op Google en zie dat er ongeveer 790.000.000 resultaten worden gevonden. Het duurt dan erg lang eer dat jij op pagina 1 komt te staan. Denk goed na met welke woorden jij gevonden wil worden en gebruik deze op je website.

Dan komen we bij het onderwerp aan van deze blog; dubbele content. Je hebt net gelezen over zoekwoorden. Dat wil zeggen dat jij uniek wilt zijn met je blog en ook op je eigen manier gevonden wil worden. Stel, jij schrijft een gastblog voor een bedrijf of een andere blog. Je bent er zelf erg tevreden over en wil dit ook plaatsen op je eigen blog. Niet doen! Pas de tekst bijvoorbeeld eerst aan.

 

Er kunnen nog zoveel mooie zoekwoorden en zinnen in staan, maar Google gaat dit niet leuk vinden. Je wordt meteen gestraft doordat er op twee verschillende websites dezelfde content wordt gevonden. Google raakt in de war. Als het vaker voorkomt dan kan google je zelfs weren uit de zoekresultaten!

 

Zorg dus altijd voor je eigen zinnen, zoekwoorden en teksten op je blog. Deze regels gelden niet alleen voor blogs. Dit wil zeggen ook dat webshops en bedrijven niet elkaar zinnen moeten kopiëren ook al verkopen jullie het zelfde horloge. Maak er je eigen teksten bij.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze blog over google content. Ik werd geïnspireerd om dit artikel te maken door bloggers die hier niets over wisten.
Deel het artikel en zorg dat elke blog uniek blijft met zijn/haar eigen content.

2 Responses
 • Idwerd
  juni 30, 2014

  Bedankt voor het attenderen op dit verschijnsel. Ik schrijf mijn posts altijd zelf en kopieer nooit iets dus het zal wel meevallen, ik zal er alleen wel op letten dat ik dit ook met persberichten blijf doen! Daarmee zul je dat denk ik heel snel hebben.

  Liefs!

 • Mariëlle
  juni 30, 2014

  Dat is een goede tip!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge