Waarom ananas gezond voor je is..

Als je aan ananas denkt, dan denk je aan een gele, zoete vrucht met een groene kroon. Maar is ananas gezond?

ananas gezond

De ananas is een tropische vrucht. Het gele, sappige vruchtvlees is lekker zoet! Ananas eten is gezond omdat er bepaalde vitamine, mineralen en voedingstoffen in zitten die wij nodig hebben.

Wist je dat de ananas het immuunsysteem versterkt? Dat komt omdat hij bordevol vitamine C zit. De vitamine C helpt bij de genezing van infecties maar ook van een simpele verkoudheid. Vitamine C mogen we echt niet missen!

De ananas werkt ook ontstekingsremmend . Wist je dat? Er zit namelijk een onstekingsremmend enzym in, bromelaïne. Het enzym bromelaïne helpt tegen weefselzwelling van bijvoorbeeld artrose, bronchitis, spataderen, reumatoïde artritis, verstuiking en verrekking.

Door de mangaan wat in de ananas aanwezig is, versterkt ananas eten ook nog eens de botten en kraakbeen. Hoewel mangaan in het lichaam in heel kleine hoeveelheden voorkomt, is dit spoorelement toch niet onmisbaar.

Ananas eten is gezond!

Ook zorgt ananas voor een goede spijsvertering, het helpt onze bloedsuikerspiegel stabiel te houden, het verlaagd ook nog eens onze cholesterol. DIt komt door de oplosbare vezels zoals pectine en door de plantenstterolen. Deze stof zorgt ervoor dat het slechte cholesterol minder vanuit de darmen wordt opgenomen.

Dan hebben we nog twee redenen waarom je echt ananas moet eten! Het helpt ons bloedarmoede voorkomen omdat er veel ijzer in zit en dankzij de aanwezigheid van thiamine (vitamine B1) geeft ananas ons energie.

 

Ben jij dus gek op ananas eten? Vooral doen, maar natuurlijk niet te veel..

 

1 Response
  • Dana
    december 24, 2016

    Ik ben dol op ananas. Vooral in de winter wanneer mjn gezondheid een extra boost kan gebruiken. Echt een topper!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge