Waarom Chocola eten gezond is..

Misschien dat je het niet gelooft, maar chocola eten kan ook echt gezond zijn!

media_xll_1226009

Chocola heeft namelijk hele positieve kanten, en dan bedoelen we niet dat het zo lekker is. Om te beginnen weten de meeste onder ons wel dat voornamelijk pure chocola het best voor ons. Deze zit (voordeel 1) vol met antioxidanten. Pure chocola is goed voor je huid. Het bevat  flavonoïden die je huid helpen te beschermen tegen de UV stralen van de zon.

Chocola verbeterd de bloeddoorloop. Dat lijkt misschien wat gek, maar dit is getest door wetenschappers op Harvard. Deelnemers aten twee weken lang chocola en het resultaat? De bloeddoorloop wsa omhoog gegaan.

Het ene feitje naar het andere, onderzoekers doen meteen overal onderzoek naar en wat blijkt? Je krijgt er ook beter zicht door. Dit komt omdat de bloedstroom via het netvlies ook beter verloopt.

Daarnaast vermindert het de kans op een infarct, verbeterd de gezondheid van het hart, het voorkomt diabetes. Dat had je misschien weer niet verwacht. Het komt omdat de hoeveelheid chocola het lichaam minder gevoelig maakt voor insuline.

Ook helpt chocola bij het hoest bevrijder, zorgt zelfs voor gewichtsverlies,  geeft minder stress vermindert cholesterol, en goed voor moeder en kind. Dit komt omdat het de stresslevels verminder in het lichaam en dat is goed voor de moeder en baby.

 

Dus naast dat wij vrouwen (de meeste) gek zijn op chocola, is het dus ook nog veel gezonder dan je denkt.

Eet nu niet elke dag een pure reep weg, want dan is het natuurlijk niet gezond. Klein stukje per dag of 1x in de week is voldoende.