Waarom moet je courgette eten?

Courgette, wellicht heb je het wel eens gegeten. Je kunt er namelijk ontzettend veel mee.

courgette eten is gezond

Ten eerste kan het zo beetje in elke pasta, kun je courgette soep maken, je kunt hem grillen, bakken of uithollen en een gevulde courgette eten. Mogelijkheden genoeg. Maar is een courgette eten ook gezond? Dat hebben we uitgezocht.

Ja, courgette eten is gezond. Maar waarom? Een courgette is vol met vitaminen zoals A, B1, B2, B3, foliumzuur of B11, C en K. Als je dit leest denk je dat je al je vitamines voor een week wel hebt gehad. Een courgette bevat ook mineralen en antioxidanten. Daarnaast zou net als de bekende wortel een courgette erg goed te zijn voor je ogen.

Waar smaakt een courgette naar?
Een courgette heeft nogal een neutrale smaak. Een courgette is ook heel zacht. Leuk om te weten, de courgette is het broertje van de komkommer. In Nederland groeien courgettes alleen in kassen. Daarom past hij ook door veel gerechten en geeft een mooie groene kleur. Wist je dat er ook gele courgettes zijn? Deze schijnen praktisch hetzelfde te smaken als de groene courgette.

Heb jij last van suikerziekte of diabetes type 2? Eet dan ook zo nu en dan een courgette. Het schijnt erg goed te zijn door het grote aantal B vitamines in deze groene groente.ย Deze vitamines beschermen je tegen complicaties aan zenuwen en bloedvaten.

Wist je dat over courgettes?

– De courgette een broertje is van de komkommer
– Er ook gele courgettes zijn?
– Dat de courgette een heel populaire groente is onder de Nederlanders
– Je ook bolcourgettes hebt?
– In Nederland tussen april en november de courgettes uit eigen land komen?
– Je ontzettend veel lekkere recepten kunt maken van courgettes?

 

Hoe eet jij het liefst courgette?