Waarom word je gelukkig van een huisdier?

Wist jij dat het vele voordelen heeft om een huisdier te hebben?

Heb jij een hond, kat, konijn, hamster, cavia of een goudvis? Dit zijn toch wel de meest populaire huisdieren en jawel, zij hebben voordelen! Zoals? Het helpt bijvoorbeeld een depressie tegen te gaan.

We gaan even in op die depressie. Het is onzin om een huisdier te kopen als je depressief bent. Maar het is wel zo als jij een dier hebt en je valt in een depressie, dan kun je er beter mee omgaan. Een goudvis lijkt me niet echt het juiste huisdier, maar alle viervoeters wel. Een viervoeter is je beste en trouwste vriend! Ze bieden warmte, veiligheid en geven je troost.

Voordelen van een huisdier

Heb jij een hond? Deze moet je uitlaten, dat is goed voor je sociale gedrag. Je komt een hoop hondenbezitters tegen waar je geheid een praatje mee zal maken.

konijn

Zoals ik al eerder zei, helpt het tegen depressies, maar ook tegen angst. Het is bewezen dat vrouwen met een huisdier minder depressieve klachten vertonen. En wist je dan ook dat een huisdier een soort spiegel is? Hij laat je jouw negatieve gedrag zien. Je kunt dus veel van je dier leren, en dit hoef je helemaal niet door te hebben!

Met een lief klein knuffelbeestje heb je ook minder stress. Hij laat je bewegen en hoe graag aai jij je huisdier even? Dit verminderd de kans op stress!

Hoe het kan weet ik niet, maar eenย huisdier verlaagt je hartslag, vermindert de kans op hartziekten. Ook vergroot de kans op overleving en een goed herstel na een hartaanval erg goed.

Knuffelen met je huisdier

Door te knuffelen maak je oxytocine aan. Wat? Dit is een hormoon dat wordt aangemaakt door te knuffelen met je huisdier. Op de foto zie je mij met mij konijntje knuffelen, Andy. Heerlijk en ja, rustgevend. Dit hoormijn geeft meer rust.

 

Belangrijkste voordeel: PLEZIER

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge