Wanneer weet je of je je relatie moet beëindigen?

Hoe weet je nu zeker dat je je relatie moet beëindigen? Kunnen jullie er nog samen uitkomen of houdt het hier toch echt op? Misschien helpen deze vragen bij het maken van een lastige keuze.

Het spookt al een tijdje door je hoofd. Loopt mijn relatie nog wel lekker? Is hij echt de liefde van mijn leven? Waarom hebben we toch zo vaak ruzie?

Hoe zie je dat het gedrag tussen jullie aan het veranderen is, zo ernstig dat het uitloopt op een breuk? Hier heb ik 5 vragen die je iedereen zou kunnen stellen bij twijfel over je relatie voordat je hem beëindigd.

1. Is ons seksleven op orde?

Seks is een zeer belangrijk onderdeel van een relatie. Vooral in tijden van emotionele spanning, brengt seks dingen terug naar het fysieke, het verstrekken van een kans om de spanning te verlichten en smeden diepere intimiteit tussen de partners. Weinig seks kan perfect zijn, maar alleen als geen van de partners meer wil. Er is geen maatstaaf voor de juiste hoeveel seks in een relatie. Dat bepaal je in een relatie zelf.

2. Kunnen we samen nog lachen? Lol hebben?

Binnen een relatie moet je ook werken. Naast dat werken is het belangrijk dat je samen plezier hebt, op elkaar aansluit. Soms wat onnozelheid is prima. Zelfs in de beste relaties werk je wel eens op elkaars zenuwen. Gemakkelijk is dan om samen te lachen om situatie te verlichten. Maar hoe echt is jullie lol? Hebben jullie nog wel lol? Wat nou als kleine misverstanden leiden tot een hele avond niet praten? Zoals een slechte grap. Dat is natuurlijk een slecht teken.

3. Lossen wij conflicten op een gezonde manier op?

Vechten is natuurlijk ongezond. Maar een conflict kan gebeuren. Als dit uitloopt tot een grote vechtpartij is dit heel fout. Wat je ziet is dat partners elkaar niet willen afkraken. Of niet eerlijk willen zijn. Uiteindelijk klapt de bom, de emmer loopt over. Wat gaat hier mis? Communicatie. Eerlijk zijn werkt het allerbeste bij conflicten.

Is je relatie nog te redden? Dan hier een tip; focus op de oplossing om dit soort onderliggende problemen op te lossen binnen je relatie. Werk aan de communicatie. Probeer elkaar te respecteren zodat beide partijen zich weer prettig voelen.

4. Zijn we elkaars # 1 prioriteit?

We beginnen met een voorbeeld: Evi en Frank zijn al 5 jaar samen. Evi is heel erg gebonden aan de mening van haar familie. Ze rent naar huis elke keer als zij en Frank ruzie hebben. Ze vraagt haar moeder en zus om advies voor elk klein detail in haar leven met Frank. Vragen zoals wat ze gaan eten of wanneer ze aan de kinderen zouden moeten..

Loyaliteit tegenover elkaar moet stipt op 1 staan met alle begrip voor je familie. Ze moet niet om advies vragen bij haar ouders. Frank zou haar eerste prioriteit moeten zijn, ze zouden samen moeten besluiten wat ze gaan eten of wanneer de tijd er is voor kinderen. Hoe volwassen ben je als je bij je familie dag en nacht aanklopt? We komen weer terug op het stukje conflicten.

5. Hebben we een gemeenschappelijke visie over onze toekomst?

Voorbeeld; Daisy en Bob hebben een relatie. Daisy komt uit een groot gezin en heeft er altijd van gedroomd groots te leven! Bob komt uit een klein gezin en geniet van de kleine rustige dingen in het leven. Ze werden verliefd en zijn getrouwd. Bob is ongelukkig want het leven dat hij met Daisy heeft is totaal niet wat bij hem past, het uitbundige gedoe. Dit zorgt voor veel verdriet bij Daisy, zij is altijd eerlijk geweest over het leven wat zij wilde leiden en Bob blijkbaar niet.

Als iemand verteld over zichzelf, is het handig goed te luisteren. Je kunt jezelf of je partner niet veranderen. Dat is onmogelijk. Je kan al heel snel doorhebben of een relatie samenwerkt of niet. Je kunt het proberen, maar wellicht met deze gevolgen als je niet eerlijk bent.

 

Heb je de vragen goed gelezen? Maak een eerlijke beoordeling van jullie relatie samen. Wees eerlijk over het nu is, en niet over hoe je wil dat het is. Dat is nu net het verschil..

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge