‘Voor ware liefde verhuis ik naar ver oord’

Wist je dat 40 procent Nederlandse singles zou verhuizen naar een ver oord voor ware liefde?
Start Boer zoekt Vrouw: hoe ver gaat Nederlandse single voor de liefde?

Boer zoekt vrouw is weer van start met dit keer boeren uit Canada, Frankrijk, Texas, Roemenië en Zambia. De boer-zoekende-dames zijn ook dit jaar weer bereid om huis en haard achter te laten, en dat allemaal voor de liefde. Hoe ver is de Nederlandse single eigenlijk bereid om te gaan voor de liefde? Online datingsite Parship zocht het uit:

  • 40 procent is bereid om naar het buitenland te verhuizen voor de liefde
  • 17 procent droomt zelfs van zo’n avontuur

Huis en haard verlaten om hart en land mee te delen
Wellicht is het succes van het programma wel te wijten aan het feit dat veel Nederlanders dromen van het krijgen van een grote liefde in het buitenland. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 40 procent van de singles bereid is om Nederland gedag te zeggen voor de liefde, 17 procent wil zelfs niets liever dan een leven samen op een wijngaard in Frankrijk of in een Zambiaanse viskwekerij.

Femke van der Hoeven, Country Manager bij Parship: “Ik ben eerlijk gezegd verbaasd over dit hoge percentage. Ik had van de doorgaans nuchtere Hollander niet verwacht dat ze bereid zijn om huis en haard achter te laten voor de liefde. Het klinkt natuurlijk heerlijk om samen gelukkig in het buitenland te wonen, maar toch is het ook lastig om al het vertrouwde in Nederland achter te laten. Zeker vrienden en familie, maar ook je baan en huis, zijn geen zaken die je van de ene op de andere dag opgeeft.”

Een op vijf singles: ‘Ik wil overal ter wereld wonen voor de liefde’
Ook al is 40 procent van de Nederlandse singles bereid om te verhuizen, niet iedereen staat te springen om een Roemeense of Canadese boer. Een kwart die wel bereid is om te verhuizen naar het buitenland stelt hier wel voorwaarden aan, zoals dat het een land moet zijn binnen Europa, een land met een aangenaam klimaat of een land waar zij de taal spreken.

Relatie op afstand in Nederland? Maximaal anderhalf uur reizen
Naar het buitenland verhuizen zien sommige singles dus wel zitten. Echter ligt het meer voor de hand dat je de ware gewoon in ons koude kikkerlandje tegenkomt. Hoe zit het met de bereidheid om te reizen binnen Nederland? 20 procent maakt het helemaal niets uit of ze in Groningen verliefd worden op een Limburger. Het maakt hen niet uit hoe lang zij onderweg zijn naar hun lief, en nog eens 10 procent geeft aan dat een flinke reistijd van twee uur ook geen probleem is.

Toch is de meerderheid minder enthousiast. Zo geeft 45 procent aan dat zij niet meer dan één uur willen reizen voor hun nieuwe liefde. Bijna een kwart (23%) wil zelfs maar een halfuur onderweg zijn om samen met hun partner te zijn. Van der Hoeven: “Nederlandse singles die online daten hebben het relatief makkelijk vergeleken met singles in andere landen. Je zal in ons kleine landje nooit meer dan drie uur reistijd hebben naar je date.”

*Onderzoek uitgevoerd onder 1.356 leden van Parship Nederland (18 tot 80 jaar), januari 2017.

 

Foto: pexels.com

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge