Wist je dat?.. over Stroopwafels

Stroopwafel is toch wel van Nederlands heerlijkste koeken. Daarom bedacht ik een leuk artikel te maken over de stroopwafel. Want hoe groot is jouw kennis van stroopwafels?

Stroopwafels

Een stukje geschiedenis van de Stroopwafel

De Stroopwafel wordt ook wel de Goudse wafel genoemd. Dit omdat de stroopwafel voor het eerst in het begin van de negentiende eeuw werd gemaakt in Gouda. Hoe werden zij gemaakt? Dat gebeurde met deegresten, stroop en koeksnippers. Dit was ook de reden dat de koeken goedkoop waren. Daarom werden zij in de negentiende eeuw ook wel de armenkoeken genoemd.

Vanaf 1870 werden de Goudse stroopwafels niet alleen in Gouda, maar ook elders vervaardigd. De kruimels en afgesneden randjes waren ook in zakjes te koop. De welbekende koekkruimels! De lekkere wafels werden ook op straat verkocht.

 

Wist je dat..

… stroopwafels heel goed kunt invriezen? Het zorgt ervoor dat de kwaliteit Γ©n de versheid van de stroopwafels optimaal blijft
… een normale stroopwafelΒ 135 tot 200 kcal bevat?
… je lekkere toetjes en cakejes kunt maken van stroopwafel?
… je stroopwafels het lekkerst koel kunt bewaren? Dus in de koelkast.
… stroopwafels vroeger armenkoeken werden genoemd? Omdat ze van restjes werden gemaakt.
… stroopwafels in de magnetron op te warmen zijn? hmm..
… de koek begin negentiende eeuwΒ voor het eerst is gebakken?

 

Vandaag de dag is de koek nog steeds super populair en een van mijn favorieten!

 

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge