WODEN komt met tweede sneakercollectie van visleer

De nieuwe milieuvriendelijke collectie gemaakt van de huid van kabeljauw en zalm van het Deense sneakersmerk WODEN is verkrijgbaar in de winkels! Een kleine collectie voor heren is nu ook uitgebracht. De lancering vindt midden in dit seizoen plaats voor lente/zomer 2017.

e65b6b6f-894c-4876-b13d-8ebded562e33

In mei lanceerde WODEN de eerste collectie zalmleren sneakers voor dames. Deze is zo goed ontvangen dat vanaf 11 november de tweede collectie visleren schoenen in de winkels te vinden is. Voor deze collectie gebruiken ze kabeljauw en opnieuw zalm.

We hebben ontzettend veel positieve reacties ontvangen op onze zalmleren collectie. Het kreeg veel internationale bijval vanwege de duurzame productie en het innovatief gebruik van materialen,“aldus Carsten Holm, die samen met Peter Hildebrandt eigenaar is van WODEN.

visleer

Vishuid is eigenlijk een afvalproduct. Slechts 1 procent van de huid van alle gevangen vissen, wordt daadwerkelijk gerecycled. De rest wordt weggegooid. Uitgebreid onderzoek en ontwikkeling van WODEN heeft aangetoond dat vishuid een perfect materiaal is om schoenen van te maken. Het is tien keer sterker dan leer en veel fijner, zodat sneakers een stuk lichter zijn dan schoenen van normaal leer.

Hier in Scandinavië wordt veel kabeljauw en zalm gegeten. Het is dus niet meer dan logisch om hun huid te gebruiken. Zowel kabeljauw- als zalmhuid heeft een prachtige structuur,” aldus Sara Fibiger, designer bij WODEN.

Visleer is erg sterk, het is ook zeer ademend met ongekend veel comfort omdat het zo dun en flexibel is. “Het materiaal is fascinerend om naar te kijken,dankzij de kleine schubben lijkt het bijna driedimensionaal,” aldus Carsten.

 

Wat vind jij van schoenen van visleer?

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge